Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Туршия с гореща марината в малки буркани

Снимки: bg-mamma.com, blogovoditel.com

В този сезон, когато всеки се чуди коя рецепта за туршия да избере, ние ви предлагаме една изпитана и удобрена от цялото семейство рецепта за туршия с гореща марината в малки (компотени) буркани.

Необходими продукти:

3 кг. камби

4.5 кг. карфиол

3.5 кг. моркови

1 глава целина

подправки: чесън, чер пипер, аспирин (по 1 бр. в буркан)

Марината (за около 20 буркана):

2 литра винен оцет

6 литра вода

300-350 гр. сол

500-600 гр. захар

2-3 бр. дафинов лист

Измиваме, почистваме и нарязваме зеленчуцете. Морковите нарязваме на колелца, камбите на парченца около 1-2 см (по желание), карфиола на малки розички, а сърцевината обелваме и нарязваме на парчета. Целината нарязваме на дребно. Всички зеленчуци смесваме и объркваме.

Поставяме в тенджара продуктите за маринатата и загряваме. Докато чакаме да заври маринатата, започваме пълненето на бурканите. Във всеки от тях поставяме по 1-2 скилидки чесън, няколко зърна черен пипер и 1 аспирин. Пълним добре всеки буркан с нарязаните зеленчуци, като попритискаме внимателно да не остане празно място.

Оставяме маринатата на огъня да ври, с черпак гребваме и пълним 1 буркан до резката. Затваряме веднага с капачка и обръщаме (така сам се стерилизира). Процедурата се повтаря, докато затворим всички буркани.

Оставяме 24 часа бурканите да изстинат и ги прибираме на хладно.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha
1
galka | 02.11.2015 08:58
i as napraveh dano se polyshi
2
Дани | 11.01.2015 07:03
Мисля че сложих много захар... Все пак ще си стискам палци
3
Поля | 02.11.2013 05:43
От години правя същата туршия, невероятно вкусна е. В мойта рецепта има и 150мл олио и не слагам аспирин, издържа до края на зимата без проблем. Да ви е сладко.
4
вили | 28.09.2013 12:13
След два-три дни е готава за консумация!
5
илко | 22.11.2012 12:08
след колко време са готови за консумация ?
6
| 04.11.2012 10:58
4udna napravih edna doza i ve4e svarshva sega shte prava 2 dozi 4e zimata e dalga .