Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Дрехи»
Печат

Диктаторът на модната романтика – Ели Сааб

Снимка: интернет

“Жената е по-важна от дрехата. Тя е тази, която придава излъчването й. Затова жената не бива да става жертва на модата”, Ели Сааб.

Ели Сааб е име, което все повече се чува на червения килим и сред холивудската общност. Живота му започва като в тъжна приказка за момче родено в тъмен Бейрут, сред беднотия и руини. Без модно образование и по време на гражданска война младият ливанец решава да отвори модна къща в страна, която за мъжът е срамно да се нарече дизайнер. На 18 години създава марката “Elie Saab”, като тогава вероятно и в най-големите си мечти не е предполагал, че ще се превърне в световен хит.

За голяма изненада един от организаторите на Alta Moda в Рим забелязва младия талант при посещение в Ливан и го кани като първи чуждестранен  дизайнер в седмицата на модата. Така през 1997 г. Ели Сааб представя първата си колекция в Европа, където събира много овации от световните критици.

През 2002 г. при получаването на наградата си „Оскар“ Холи Бери е с рокля на Сааб. Този тоалет издига на върха дизайнера, защото се отличава с изключителна нежност и стил. Тази изтънчена женственост и индивидуалност  в линиите на ливанеца го превръща в новия романтик на подиума. 
Голямата слабост на дизайнера са булчинските рокли, в които често се забелязват и етно мотиви. Съчетанията на ефирни материи и консервативност придава едно приятно усещане за умерена изисканост.

Преди броени дни той представи колекцията Пролет/Лято 2012 в парижката Седмица на модата. Акцентът на Сааб тази година бяха вталени и тесни вечерни рокли в блестящи пастелни нюанси на прасковено, резеда, жълто и бебешко синьо. Освен в цветовете роклите се отличаваха в разчупените деколтета, от зашеметяващо дълбоки до невинно прибрани. Цялостното усещане в колекцията е за флорална феерия на меки цветове и лекота. Това е и тайната на неговия успех.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha